Mirella’s Style

Landelijk

  De landelijke stijl is de oudste ( voor zover bekend) stijl en het meest toegepast over de hele wereld. De stijl is ontstaan toen de nomaden zich gingen vestigen en er dorpjes ontstonden. In die tijd leefde men met het vee in een ruimte. Zo werd er weinig aandacht aan de afwerking van huis en het meubilair gegeven. Wel moest het duurzaam en comfortabel zijn, omdat men geen tijd had voor het onderhoud had bleef de vorm eenvoudig. Herkenbaar van die tijd is dat de dakconstructie ( de balken aan het plafond) uit die tijd stamt. Landelijke stijl wordt nog onder verdeeld in 4 stijlen.
  • Country stijl
  • Scandinavische stijl
  • Bourgondische stijl
  • Mediterrane stijl

Country stijl

Deze stijl is herkenbaar aan het alles laten zien. Zo worden de pannen aan de muur gehangen en het gereedschap in het zicht gelaten. Er wordt gewerkt met onbehandeld hout. De meubelen worden gemaakt van beschikbaren materialen. O.a. Boomstammen, takken. De meubelen zijn vaak onbehandeld en eenvoudig van structuur. De accessoires worden aan gevuld met wat men van de jacht heeft overgehouden. Gewei, botten. De muren zijn vaak wit gekalkt en de vloer met houten planken of gebakken stenen. Tegenwoordig wordt er natuurlijk wel het comfort toegepast. Zodat het heerlijk vertoeven in je eigen huis wordt.

Scandinavische stijl

Deze stijl is te herkennen aan het gebruik van lichte hout soorten. Het grenen is erg populair in de Scandinavische stijl. Er wordt graag gebruik gemaakt van gebreide en zachte materialen. De basis kleur is licht of wit. Een kleur die vaak toegevoegd wordt is rood of blauw.( geheel naar smaak in te vullen). Verder wordt er gebruik gemaakt van comfortabele meubelen, waarin heerlijk gerelaxt in kan worden. De ruimte blijft licht en luchtig en is geschikt voor bijna elke ruimte.  

Bourgondische stijl

Dit is een stijl die het’ het rijke leven’ vertegenwoordigd. Het heerlijke eten en drinken staan centraal. De ruimte zijn daar ook op ingericht. Zo wordt de aankleding met groffe meubelen vertegenwoordigd. Weinig onderhoud, want men wil graag de tijd met andere dingen vullen. Dus grote plavuizen, wit gekalkte muren en met een terracotta kleur vertegenwoordigt. Zoals aardewerk en grof geglazuurde accessoires. Natuurlijk kan dit ook in comfort stijl worden neergezet. Wat doet een Interieur stylist? Een interieur stylist kan je helpen een bepaalde stijl, of trend te kiezen. Ze geeft advies over de mogelijkheden die er zijn in een bepaalde ruimte. Ze kan de ruimte ook een ander inzicht/overzicht geven.  

De mediterrane stijl

De mediterrane stijl is van oorsprong ontstaan rond de middellandse zee. Door lichte kleuren te gebruiken en sierlijke vormen ontstond er een lichte ruimte. De kleine ramen en de half dichte deuren zijn overdag vaak dicht. Wat natuurlijk prettig is om de warmte buiten te houden. Door warm kunstlicht te gebruiken kon men het binnen toch sfeervol krijgen. De donkere meubelen zijn van rustige en sobere structuur. Bijna verwant aan het klooster sfeer. Door lichte vloertegels te gebruiken kon men de ruimte iets groter doen lijken. De smeedijzeren/ houten versiersels van de meubelen gaven het geheel een ruimtelijke sfeer.
Call Now Button